showcaserexfrontpage

Het introduceren van Hydrozine als Duurzame Energiedrager

Hallo! Wij zijn Team FAST (Formic Acid Sustainable Transportation), een enthousiast en multidisciplinair studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven. Ons doel is om ’s werelds eerste bus op Hydrozine te laten rijden! De nieuwe vloeibare, veilige en duurzame brandstof van de toekomst!

Ons doel en project

Goal-icon

Visie & Doel

Team FAST stelt zich een wereld voor waar duurzame energie de standaard is, zonder dat dit een negatieve impact heeft op onze maatschappij, economie en gewoontes. Het doel van Team FAST is om de bevolking bewust te maken van het bestaan van alternatieve energiedragers, zoals Hydrozine. Team FAST doet dit door een systeem te creëren wat makkelijk te implementeren is in de huidige infrastructuur en dus in de huidige manier van leven.

trailernoun

REX

Na het bouwen van Junior, ons 1 meter lange schaalmodel, om te laten zien dat het mogelijk is om te rijden op Hydrozine, is het tijd om ons systeem op te schalen. Momenteel bouwen we aan REX, een range extender van 25 kW die sterk genoeg is om een stadsbus aan te drijven. Met REX willen we de kracht van Hydrozine en de toepasbaarheid in verschillende sectoren laten zien. Klik hier om meer te lezen over het project.

TeamHomepage

Team

Team FAST is een multidisciplinair team dat bestaat uit ruim 30 ambitieuze studenten van de TU Eindhoven en Fontys. Het team is ontstaan uit de honours academy van de TU/e. Voor meer informatie over het team en haar teamleden, klik hier. Heb je interesse om te werken aan dit project en deze technologie tot een succes te maken, stuur dan een mail naar join@teamfast.nl.

Onze Technologie

FormicAcidHome

Hydrozine

Hydrozine is een energiedrager die voornamelijk bestaat uit mierenzuur. Hydrozine kan worden gevormd door een chemische reactie van waterstof met CO2. Als Hydrozine later weer verbruikt wordt, komt de energie uit het Hydrozine vrij. Met deze energie kan van alles worden gedaan, zoals een voertuig aandrijven. Klik hier voor meer informatie over Hydrozine en haar voordelen.

production

Productie

Hydrozine kan worden gemaakt uit CO2 en water. Duurzame energie wordt gebruikt om water in waterstof en zuurstof om te zetten. Hier worden waterstof en CO2 aan elkaar gekoppeld en ontstaat er Hydrozine. Team FAST maakt deel uit van een Consortium dat bezig is om een proces te ontwikkelen dat continue Hydrozine kan produceren. Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van duurzame bronnen, zoals CO2 uit mestfabrieken en elektricitiet van windmolens. Klik hier om meer te lezen over de productie van Hydrozine.

TransportHome

Toepassingen

Om Hydrozine te introduceren als een duurzame brandstof op de markt, zullen we gebruik maken van de meest brede en bekende toepassing: transport. Auto’s en bussen zijn de meest herkenbare toepassing voor de bevolking. Echter kan Hydrozine ook gebruikt worden in andere sectoren, zoals het klimaat regelen in een broeikas. Klik hier om meer te lezen over andere toepassing van Hydrozine.

Key Partners

TUE_homepage
VDL_large
ETAS_medium
EY_large
Burkert Large
Swagelok_large

Media & Awards

media_opt
awards_opt

NEWSLETTER