HOME3

De Potentie van Hydrozine als Duurzame Energiedrager

Hallo! Wij zijn Team FAST (Formic Acid Sustainable Transportation), een enthousiast en multidisciplinair studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven. Onze ambitie: ’s werelds eerste bus op Hydrozine laten rijden!

Duurzame Energie als Standaard

binos-01

Visie

Team FAST stelt zich een wereld voor waar duurzame energie de standaard is, zonder dat dit een negatieve impact heeft op onze maatschappij, economie en gewoontes. Team FAST zal een systeem creëren dat aansluit bij de huidige infrastructuur en daardoor makkelijker te implementeren is in de huidige manier van leven.

Goal-icon

Doel

Het doel van Team FAST is om de bevolking bewust te maken van het bestaan van alternatieve energiedragers, zoals Hydrozine. Daarnaast stelt Team FAST zich ten doel om Hydrozine de veilige, duurzame en standaard energiedrager van de toekomst te maken.

TeamHomepage

Team

Team FAST is een multidisciplinair team dat bestaat uit ruim 30 ambitieuze studenten van de TU Eindhoven en Fontys. Het team is ontstaan uit de honours academy van de TU/e. Voor meer informatie over het team en haar teamleden, klik hier.

Technology & Application

FormicAcidHome

Hydrozine

Hydrozine is een energiedrager die voornamelijk bestaat uit mierenzuur. Hydrozine kan worden gevormd door een chemische reactie van waterstof met CO2. Als Hydrozine later weer verbruikt wordt, komt de energie uit het Hydrozine vrij. Met deze energie kan van alles worden gedaan, zoals een voertuig aandrijven. Voor meer informatie over Hydrozine en hoe het gebruikt wordt, klik hier.

TransportHome

Transport

Om Hydrozine te introduceren als een duurzame brandstof op de markt, zullen we gebruik maken van de meest brede en bekende toepassing: transport. Auto’s en bussen zijn de meest herkenbare toepassing voor de bevolking. Daarom zal de transportsector de focus hebben bij Team FAST, met als hoofddoel: een stadsbus aangedreven door Hydrozine in de zomer van 2017.

Marvinvoordelen

Klik op de afbeelding voor meer informatie over de voordelen van Hydrozine.

Key Partners

TUE_homepage
VDL_large
ETAS_medium
EY_large
Burkert Large

Media

mediasite

Awards

awards_site2
AWARD

NEWSLETTER